با استفاده از این تست می توانید از ابتلا به بیماری های مختلف مطلع شده و اقدامات درمانی را زودتر پیگیری کنید. کاربردهای تست سلامت ژنتیکی بسیار زیاد است. با یک تست از بسیاری بیماری ها جلوگیری کنید. ما در اینجا برخی از این بیماری ها را به تفکیک نام می بریم.
تشخیص چه بیماری هایی با تست سلامت امکان پذیر است؟
این مقاله به شرح جزئیات بیماری هایی می پردازد که با استفاده از تست سلامت مشخص خواهد شد.
چاقی
چاقی وضعیتی است که در آن چربی بیش از حد بدن وجود دارد و خطر ابتلا به شرایط مختلف متابولیک را افزایش می دهد. چاقی معمولا با استفاده از شاخص توده بدنی (BMI) اندازه گیری می شود. که از تقسیم وزن بدن فرد به کیلوگرام بر مجذور قد فرد بر حسب متر بدست می آید.
فردی با BMI بیش از ۳۰ کیلوگرم در متر مربع چاق در نظر گرفته می شود در حالی که BMI بین ۲۵ تا ۳۰ کیلوگرم بر متر مربع به عنوان اضافه وزن تعریف می شود. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای چاق شدن هستند و باید مراقب علائمی مانند تنگی نفس، توانایی مقابله با فعالیت بدنی، خستگی، درد مفاصل و کمر و اعتماد به نفس ضعیف باشند.
دیابت نوع ۲
دیابت یک بیماری مزمن است که بر نحوه پردازش گلوکز توسط بدن تأثیر می گذارد. ۲۷ میلیون نفر در ایالات متحده از دیابت رنج می برند که بیش از ۸۶ میلیون نفر در مرحله پیش دیابت هستند. علائم این بیماری به طور معمول بسیارخفیف است، در واقع، ۸ میلیون نفر در ایالت متحده مشکوک به دیابت هستند، اما از آن اطلاعی ندارند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت هستند و باید مراقب علائمی مانند تشنگی بیش از حد،تاری دید، خستگی، تحریک پذیری و بهبود ضعیف زخم باشند.
بیشتر بخوانید: دیابت بارداری چیست؟
بیماری قلبی
بیماری قلبی شامل بیماری عروق کرونر قلب، نارسایی احتقانی قلب، انفارکتوس میوکارد و حمله قلبی است. انواع مختلف بیماریهای قلبی با علائم و نشانه های مختلف شناسایی میشوند و تنها متخصص قلب صلاحیت تشخیص قطعی این بیماریها را دارد. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای بیماری قلبی هستند و باید مراقب علائمی باشند که عبارتند از: تنگی نفس، سرگیجه، خستگی، تعریق، تپش قلب، و درد در قفسه سینه.
فشار خون بالا
فشار خون یک اصطلاح پزشکی برای شرایطی است که با افزایش مداوم فشار خون در شریان ها مشخص می شود. ۹۰ درصد از بروز فشار خون بالا به دلیل انتخاب نامناسب سبک زندگی و عوامل ژنتیکی است، در حالی که ۵ تا ۱۰ درصد ممکن است به دلیل یک بیماری زمینه ای باشد. فشار خون طبیعی برای بزرگسالان در حالت استراحت بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلی متر جیوه سیستولیک و ۶۰ تا ۹۰ میلی متر جیوه دیاستولیک است. فشار خون بالای ۱۴۰/۹۰ میلیمتر جیوه فشار خون بالا در نظر گرفته میشود. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند و باید مراقب علائمی مانند: سرگیجه یا سردرد در هنگام افزایش فشار خون باشند.
سکته مغزی
سکته مغزی یک وضعیت پزشکی است که در آن جریان خون به نواحی خاصی از مغز قطع میشود و منجر به مرگ سلولی میشود. علائم سکته مغزی فقط توسط یک متخصص قلب واجد شرایط قابل شناسایی است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای سکته هستند و باید مراقب علائمی باشند که عبارتند از: افتادگی صورت، ضعف در بازو و مشکل در گفتار.
ترومبوز
ترومبوز ایجاد لخته خون در رگ خونی است که منجر به انسداد در جریان خون می شود. شیوع ترومبوز در بین بزرگساالن حدود ۱ در ۱۰۰۰ نفر است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ایجاد ترومبوزهستند و ممکن است علائمی مانند: درد، تورم در ناحیه آسیب دیده، حساسیت یا بی حرکتی را نشان دهند.
فیبریالسیون دهلیزی
فیبریالسیون دهلیزی یک بیماری قلبی است که در آن ضربان قلب نامنظم همراه با افزایش ضربان قلب وجود دارد. شیوع این بیماری بین ۲.۰ تا ۴.۰ در هر ۱۰۰۰ نفر است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند و ممکن است علائمی مانند: سرگیجه، افزایش ضربان قلب، تنگی نفس، تپش قلب و ضعف را نشان دهند.
کاردیومیوپاتی
کاردیومیوپاتی یک بیماری ماهیچه های قلب است. شیوع این عارضه ۱ نفر از هر ۵۰۰ نفر است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض افزایش خطر ابتلا به کاردیومیوپاتی هستند و ممکن است علائمی مانند: درد قفسه سینه، خستگی، سرگیجه، تنگی نفس یا افزایش وزن را نشان دهند.
هیپرتریگلیسریدمی
هیپرتری گلیسیریدمی یک وضعیت پزشکی است که در آن سطوح بالای تری گلیسیرید وجود دارد. شیوع هیپرتری گلیسیریدمی شدید حدود ۲ نفر از هر ۱۰۰۰۰ نفر است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر ابتلا به هیپرتری گلیسیریدمی هستند و ممکن است علائمی مانند زانتوما، پانکراتیت، لیپمی شبکیه را نشان دهند.
هیپرکلسترولمی خانوادگی
هیپرکلسترولمی خانوادگی (FH) با ناتوانی بدن در حذف لیپوپروتئین با چگالی کم مشخص می شود. شیوع جهانی هیپرکلسترولمی خانوادگی ۱۰ میلیون نفر است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این عارضه هستند و ممکن است علائمی را نشان دهند که عبارتند از: رسوبات چربی پوست به نام زانتوما موجود در دست، آرنج، زانو و در قرنیه چشم، رسوب کلسترول در پلک ها و علائم کرونری. بیماری شریان مانند درد قفسه سینه
بیماری کبد چرب غیر الکلی
بیماری کبد چرب غیر الکلی نوعی بیماری کبد چرب است که با رسوب چربی در کبد به دلایلی غیر از الکل مشخص می شود. شیوع بیماری کبد چرب غیر الکلی در ایالات متحده از ۱۸ درصد در سال ۱۹۹۱ به ۳۱ درصد در سال ۲۰۱۲ افزایش یافته است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر ابتلا به کبد چرب غیر الکلی هستند و باید مراقب علائمی باشند که عبارتند از: بزرگ شدن عروق خونی، تورم شکم، بزرگ شدن کبد، درد در سمت راست بالای شکم و کاهش وزن بی دلیل.
کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید یک اختلال غدد درون ریز است که در آن غده تیروئید مقدار کافی هورمون تیروئید تولید نمی کند. در ایالات متحده، شیوع کم کاری تیروئید ۶.۴ درصد است که زنان بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کم کاری تیروئید هستند و ممکن است علائمی مانند افزایش وزن، صورت پف کرده، پوست خشک، خستگی، بی حالی یا ریزش مو را نشان دهند.
میگرن
میگرن سردردهای مکرر است که از خفیف تا شدید متغیر است. شیوع جهانی میگرن ۷.۱۴ درصد است که از هر ۷نفر یک نفر است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به میگرن هستند و ممکن است علائمی از جمله: سردرد حفاری، حالت تهوع، حساسیت به صدا و نور را نشان دهند.
استئوآرتریت
استئوآرتریت اختلالی است که با تجزیه غضروف مفصل و استخوان زیرین مشخص می شود. با توجه به بار جهانی بیماری در سال ۲۰۱۰ ،شیوع استئوآرتریت هیپ ۸۵.۰ ٪در حالی که استئوآرتریت زانو ۸.۳ ٪بود. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به استئوآرتریت هستند و ممکن است علائمی مانند: سفتی مفاصل، تورم، ترک خوردن، رشد استخوانی یا برآمدگی روی انگشت را نشان دهند.
پوکی استخوان
پوکی استخوان وضعیتی است که در آن استخوان ها شکننده و مستعد شکستگی می شوند. در حال حاضر بیش از ۲۰۰میلیون نفر در سراسر جهان از پوکی استخوان رنج می برند که بیش از ۳۰ درصد از زنان یائسه در ایالات متحده و اروپا به پوکی استخوان مبتلا هستند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پوکی استخوان با علائمی هستند که عبارتند از: کمردرد، حالت خمیده یا کاهش قد در طول زمان.
مواد معدنی استخوان
تراکم معدنی استخوان (BMD) مقدار ماده معدنی استخوان در بافت استخوانی است. هر چه استحکام مواد معدنی استخوان بیشتر باشد، استخوان ها قوی تر می شوند. بر اساس بسیاری از مطالعات تحقیقاتی BMD بسیار قابل ارثی است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر تراکم استخوان پایین و در نتیجه در معرض خطر پوکی استخوان یا شکستگی قرار دارند.
بیماری سنگ کیسه صفرا
سنگ های صفراوی رسوبات سخت شده مایع گوارشی هستند که در کیسه صفرا تشکیل می شوند. شیوع سنگ کیسه صفرا در زنان ۱۵/۴ درصد بیشتر از مردان بود. افراد با انواع ژنتیکی خاص نسبت به سایرین در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند و ممکن است علائمی مانند: گرفتگی یا ناراحتی شکم، تهوع یا استفراغ را نشان دهند.
بیشتر بخوانید: آزمایش چربی خون
بیماری مزمن کلیوی
بیماری مزمن کلیه (CKD) از دست دادن تدریجی عملکرد کلیه است. طبق گزارش بنیاد ملی کلیه، ۱۰ درصد از جمعیت جهان از بیماری مزمن کلیوی رنج می برند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری مزمن کلیوی هستند و ممکن است علائمی مانند: خستگی، از دست دادن اشتها، ضعف، کاهش وزن، خارش، تولید ناکافی ادرار را نشان دهند.
ایجاد لکه زرد در چشم مرتبط با سن
دژنراسیون ماکولا وابسته به سن وضعیتی است که در آن تاری دید یا از دست دادن بینایی مرکزی وجود دارد. با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC ) ، ۱.۸ میلیون نفر مبتلا به AMD هستند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به AMD هستند و ممکن است علائم زیر را نشان دهند: تغییر ناگهانی یا تدریجی در کیفیت بینایی، خطوط مستقیم ممکن است مخدوش به نظر برسند، مشکل یا از دست دادن بینایی در نور کم و منجر به از دست دادن شدید شود.
گلوکوم
گلوکوم وضعیتی است که در آن فشار مایع چشم افزایش می یابد. تقریباً ۳ میلیون آمریکایی از گلوکوم رنج می برند، با این حال، فقط نیمی از آنها می دانند که به آن مبتلا هستند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به گلوکوم هستند و ممکن است علائمی مانند: تاری دید، دایره های رنگین کمان در اطراف نورهای روشن، درد شدید در چشم، حالت تهوع یا استفراغ را نشان دهند.
Cone-Rod Dystrophy
دیستروفی میله مخروطی یک اختلال ارثی در چشم است. شیوع این بیماری ۱ در ۴۰۰۰۰ نفر است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیستروفی میله مخروطی هستند و ممکن است علائمی مانند: وضوح ضعیف بینایی، مشکالت بینایی رنگ، شب کوری و از دست دادن بینایی محیطی را نشان دهند.
بیماری مزمن انسدادی ریه
بیماری انسدادی مزمن ریه یک بیماری پیشرونده ریه است که با تنگی نفس مشخص می شود. این شامل آمفیزم، برونشیت و آسم است. طبق گزارش WHO ،۲۵۱ میلیون مورد COPD در سال ۲۰۱۶ وجود داشته است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه هستند و ممکن است علائم زیر را نشان دهند: تنگی نفس، خس خس سینه، عفونت های تنفسی مکرر، ناتوانی در ورزش و قفسه سینه.
آسم
آسم یک بیماری التهابی مزمن شایع در مجاری هوایی ریه است. بر اساس (CDC)، ۷.۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان در سال ۲۰۱۰ از آسم رنج بردند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آسم هستند و ممکن است علائم زیر را نشان دهند: خس خس سینه، درد قفسه سینه، مشکل در تنفس و سرفه.
بیماری آلزایمر
درصد موارد زوال عقل را تشکیل می دهد. تقریباً بیماری آلزایمر یک اختلال عصبی پیشرونده است که ۶۰ تا ۷۰ ۲۰۰۰۰۰ آمریکایی کمتر از ۶۵ سال مبتال به آلزایمر زودرس هستند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری آلزایمر هستند و ممکن است علائمی مانند: مشکل در به خاطر سپردن، گیجی، سرگردانی و مشکلات گفتاری را نشان دهند.
آمیلوئیدوز
آمیلوئیدوز یک بیماری نادر است که در آن تجمع غیرطبیعی پروتئینی به نام آمیلوئید وجود دارد. یک مطالعه نشان داد که شیوع این بیماری در بریتانیا ۲۰ در میلیون است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آمیلوئیدوز هستند و ممکن است علائمی مانند تنگی نفس، کاهش وزن، خستگی، کبودی، تورم زبان، سندرم تونل کارپل و احساس سوزن سوزن شدن را نشان دهند.
اضطراب
اختلالات اضطرابی با احساس ترس و اضطراب مشخص می شود. این اختلال سالانه بیش از ۴۰ میلیون نفر را در ایالات متحده تحت تأثیر قرار می دهد. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلالات اضطرابی هستند و ممکن است علائمی مانند: نگرانی بیش از حد، تعریق، هوشیاری بیش از حد، حالت تهوع، تمرکز ضعیف یا لرز را نشان دهند.
اوتیسم
اوتیسم شامل طیفی از اختالالت است که با چالشهایی در گفتار، مهارتهای اجتماعی، گفتار، رفتارهای تکراری و ارتباطات غیرکالمی همراه است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)در ایالات متحده، از هر ۶۸ کودک مورد بررسی، ۱ کودک دارای اختلال طیف اوتیسم است. وراثت پذیری اوتیسم بین ۴۰ تا ۸۰ درصد است. افراد با انواع ژنتیکی خاص با افزایش خطر ابتلا به اوتیسم مرتبط هستند و ممکن است علائمی مانند: ناتوانی یادگیری، ناتوانی در تمرکز، عدم آگاهی از احساسات دیگران، حساسیت به صدا را نشان دهند.
بیماری پارکینسون
پارکینسون یک اختلال عصبی است که سیستم عصبی مرکزی را تحت تأثیر قرار می دهد. این وضعیت در ۱ درصد از بزرگسالان بالای ۶۰ سال دیده می شود. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پارکینسون هستند و ممکن است علائمی از جمله: لرزش یک دست، سفتی، از دست دادن تعادل، خواب آلودگی در طول روز، بی اختیاری را نشان دهند.
اسکیزوفرنی
اسکیزوفرنی یک اختلال روانی است که در اواخر نوجوانی یا در اوایل دهه بیست رخ می دهد. شیوع جهانی درصد است و تقریبا ۲.۳ میلیون آمریکایی به این بیماری مبتلا هستند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در اسکیزوفرنی ۱معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند و ممکن است علائمی مانند: پرخاشگری، رفتار اجتماعی ضعیف، خصومت و رفتار اجباری را نشان دهند.
سندرم بلوم
سندرم بلوم وضعیتی است که با افزایش خطر بی ثباتی ژنومی مشخص می شود. تنها حدود ۲۶۵ نفر به این بیماری نادر مبتلا هستند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سندرم بلوم هستند و ممکن است علائمی مانند: کوتاه قد، بزرگ شدن رگهای خونی (تلانژکتاز) و بثورات روی صورت (لکه های قهوه ای) را نشان دهند که در اوایل کودکی با قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد میشوند.
سیستیک فیبروزیس
فیبروز کیستیک یک بیماری ارثی است که ریه ها و سیستم گوارشی را تحت تاثیر قرار می دهد. شیوع این بیماری در بین قفقازی ها حدود ۱ در ۲۵۰۰ است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند و ممکن است علائمی مانند: درد شکم، سرفه مزمن همراه با خون یا خلط، اسهال، تنگی نفس، تاخیر در بلوغ، خستگی و برونشیت حاد را نشان دهند.
افسردگی
افسردگی یک اختلال خلقی جدی و در عین حال رایج است که بر نحوه تفکر، احساس و مدیریت فعالیت روزانه فرد تأثیر می گذارد. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، نزدیک به ۴.۴ درصد از جمعیت جهان از افسردگی رنج می برند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به افسردگی هستند و ممکن است علائمی از جمله تغییرات در خواب، سطح انرژی، فعالیت، خلق و خو، عزت نفس و تمرکز را نشان دهند.
صرع
صرع گروهی از اختالالت است که با تشنج های صرعی مشخص می شود. این تشنجها با تکانهای شدید همراه هستند که میتوانند از یک دوره کوتاه مدت غیرقابل توجه تا دورههای طوالنیتر ادامه داشته باشند. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، تقریبا ۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان مبتال به صرع هستند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض ًخطر بیشتری برای ابتلا به صرع هستند و ممکن است علائمی مانند: حرکات تند و سریع غیرقابل کنترل، فراموشی، اضطراب، احساس سوزن سوزن شدن و افسردگی را نشان دهند.
نقرس
نقرس یک نوع شدید آرتریت التهابی است که با رسوب کریستال های اورات مونوسدیم در داخل و اطراف مفاصل مشخص می شود. بروز نقرس در مردان ۲ تا ۶ برابر بیشتر از زنان است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر باالی ابتلا به نقرس هستند و ممکن است علائمی مانند: درد در مفاصل مانند مچ پا، زانو، انگشت پا یا پا، تورم، سفتی، قرمزی یا تغییر شکل فیزیکی را نشان دهند.
هموکروماتوز
هموکروماتوز عامل اصلی بیماری اضافه بار آهن است. شیوع این عارضه در بین مردم شمال انگلستان حدود ۱ نفر از هر ۲۲۷ نفر است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به هموکروماتوز هستند و ممکن است علائمی مانند: بی حالی، درد شکم، کاهش عملکرد هورمونی، آرتریت، دیابت و ریتم غیر طبیعی قلب را نشان دهند.
کم خونی
کم خونی وضعیتی است که در آن گلبول های قرمز سالم کافی وجود ندارد. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیشترین شیوع کم خونی در میان کودکان پیش دبستانی و کمترین آن در میان مردان است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کم خونی هستند و ممکن است علائمی مانند: خستگی، ضعف، تپش قلب، شکنندگی ناخن ها و تنگی نفس را نشان دهند.
بتاتالاسمی
بتا تالاسمی وضعیتی است که در آن تولید هموگلوبین کاهش می یابد. این عارضه در کشورهای مدیترانه ای بسیار شایع است و شیوع سالانه افراد عالمت دار ۱ در ۱۰۰۰۰۰ نفر است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به تالاسمی بتا هستند و نوزادان مبتال ممکن است علائمی مانند: رنگ پریدگی، مشکل تغذیه، تب مکرر، بزرگ شدن کبد و شکم را نشان دهند.
بیشتر بخوانید : تشخیص تالاسمی
هموفیلی
هموفیلی وضعیتی است که در آن خونریزی بیش از حد به دلیل لخته شدن خون ضعیف وجود دارد. شیوع هموفیلی در سراسر جهان حدود ۴۰۰۰۰۰ نفر است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به هموفیلی هستند و ممکن است علائمی مانند: درد در مفاصل، خونریزی داخلی، مفاصل متورم و دوره های طولانی مدت را نشان دهند.
بیماری ذخیره گلیکوژن
بیماری ذخیره گلیکوژن وضعیتی است که با کمبود آنزیم های مرتبط با سنتز گلیکوژن و تجزیه گلیکوژن مشخص می شود. شیوع این بیماری ۱ در ۲۰۰۰۰ نفر است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری ذخیره گلیکوژن هستند و ممکن است علائمی مانند: کبودی آسان، قند خون پایین، نفخ شکم، رشد کند و عضلات ضعیف و گرفتگی عضلات را نشان دهند.
روماتوئید آرتریت
آرتریت روماتوئید یک اختلال خود ایمنی است که مفاصل را تحت تاثیر قرار می دهد. مشخص شده است که این بیماری مزمن ۱ ٪از جمعیت را تحت تاثیر قرار می دهد. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آرتریت روماتوئید هستند و باید مراقب علائمی مانند: سفتی، حساسیت یا تورم در مفاصل، خستگی، احساس سوزن سوزنها و تودههای قرمزی روی پوست باشند.
اسکولیوزیس
اسکولیوز یک وضعیت پزشکی است که در آن طناب نخاعی فرد به طرفین خمیده می شود. این وضعیت در بین ۲ تا ۳درصد از جمعیت عمومی شایع است. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اسکولیوز هستند و ممکن است علائمی مانند: کمردرد، اسپاسم عضلانی، بدشکلی عضلانی و ناهمواری کمر را نشان دهند.
مولتیپل اسکلروزیس
مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری ناتوان کننده خود التهابی است که بر مغز و همچنین نخاع تأثیر می گذارد. شیوع مولتیپل اسکلروزیس در ایالات متحده ۹۰ نفر در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر است و ۵.۲ میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس هستند و ممکن است علائمی مانند: گرفتگی عضلات، ناتوانی در حرکت، حرکات غیر ارادی، اسپاسم عضالنی، تعادل ضعیف، ضعف را نشان دهند.
اولسراتیو کولیت
کولیت اولسراتیو یک بیماری التهابی روده است که با التهاب مخاط رکتوم و روده مشخص می شود. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، هر سال در ایالات متحده بین ۳۷ تا ۲۴۶ مورد جدید در هر ۱۰۰۰۰۰نفر در ایالات متحده وجود دارد. مدفوع خونی، کاهش وزن، درد مقعد، درد مفاصل، مشکل پوستی و افزایش صداهای شکمی.
بیماری کرون
بیماری کرون یک بیماری التهابی مزمن است که با التهاب پوشش داخلی دستگاه گوارش مشخص می شود. در ایالات متحده ۷۸۰۰۰۰ نفر با بیماری کرون زندگی می کنند. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری کرون هستند و ممکن است علائمی مانند: درد شکم، نفخ شکم، اسهال، خستگی، گرفتگی عضلات، از دست دادن اشتها و خون در مدفوع را نشان دهند.
ویتیلیگو
پوست رنگ خود را از رنگدانه مالنین می گیرد. سیستم ایمنی افراد مبتال به ویتیلیگو مالنوسیت های بدن خود را به عنوان موجودات خارجی می شناسد و به این سلول ها در برخی از نواحی پوست حمله می کند که به صورت لکه های سفید مشهود است. در مطالعه ای که برای شناسایی عوامل ژنتیکی مرتبط با ویتیلیگو انجام شد، خطر ابتلا در افراد مرتبط ۱۸ برابر بیشتر از جمعیت عمومی بود که نشان دهنده تأثیر ژنتیکی است. ارتباط معکوس بین ویتیلیگو و ملانوما (سرطان پوست) وجود دارد، با مطالعات نشان می دهد که افزایش نظارت ایمنی ممکن است در برابر ملانوما برای افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به ویتیلیگو هستند وجود داشته باشد. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به ویتیلیگو هستند و ممکن است علائمی از جمله: لکه های سفید روی پوست را نشان دهند.
آلوپسی آره آتا
آلوپسی آره آتا یک بیماری خودایمنی است که در آن ریزش مو در یک قسمت خاص از بدن یا در سراسر بدن وجود دارد. به عنوان طاسی نقطه ای نیز شناخته می شود. شیوع این عارضه در بین جمعیت عمومی ۱.۰-۲.۰ درصد است، با خطر مادام العمر نزدیک به ۲ درصد. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آلوپسی آره آتا هستند و ممکن است علائمی مانند ریزش مو، خارش، اضطراب و شکستگی ناخن را نشان دهند.
بی اشتهایی
بی اشتهایی یک اختلال خوردن روانی است. شروع این عارضه در اوایل نوجوانی یا جوانی است و ۳ درصد از کل اختلالات خوردن را تشکیل می دهد. افراد با انواع ژنتیکی خاص در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بی اشتهایی هستند و ممکن است علائمی مانند: سرگیجه، خستگی، فشار خون پایین، اضطراب، کاهش وزن شدید را نشان دهند.
سخن پایانی
آزمایش های چکاپ مختلفی وجود دارد که به شما در مورد انواع بیماری ها می تواند آگاهی بخشی کند. امروزه همه ما می دانیم که اگر زودتر اقدام به انجام روش های درمانی کنیم، روش درمانی راحتتری را پیش ررو خواهیم داشت. بنابراین هرچند وقت یکبار برای سلامتی خود و اطرافیانمان اقدام به انجام تست های تشخیصی کنیم.